.

De kunst van mentale hygiëne

Beste collega,

Nu de, hopelijk deugddoende, vakantie alweer een kleine 2 maanden achter ons ligt, walsen we weer door de dagelijkse routine van gezin, school, werk, hobby’s en hier en daar hopelijk ook wat vrije tijd.

Stress kan binnen al deze contexten voelbaar zijn. En stress kan in sommige van deze contexten tè voelbaar zijn. Onthaasten, mindfulness, me-time en herbronnen zijn geen modewoorden meer, maar ingrediënten die ons helpen bij het terugvinden van een balans tussen mogen en moeten,  versnellen en vertragen, volstouwen en leegmaken.

Het werk is wellicht voor velen onder ons het eiland waar we ons het vaakst op bevinden.
Hoe kunnen we het hoofd bieden aan de stressoren die we hier tegenkomen, ons bewust worden van wat ons stresseert, dit au sérieux nemen en ermee aan de slag gaan?

U wordt vriendelijk uitgenodigd op onze najaarsvorming van dinsdag 19/10/21, “De kunst van mentale hygiëne”, met aan het woord Prof. Ralf Caers, doctor in de Toegepaste Economische Wetenschappen, professor aan de KU Leuven en auteur van “Aan het roer van NV Mezelf”.

De vorming is gericht tot sociaal werkers werkzaam op de dienst sociaal werk van een algemeen, universitair, psychiatrisch of revalidatieziekenhuis in de provincie West-Vlaanderen.

Vanwege de COVID19 maatregelen is het aantal deelnemers beperkt tot 50 personen. Gelieve ook een mondmasker te voorzien.

Wij kijken alvast uit naar jouw inschrijving!

Vriendelijke groeten,

 

Namens de stuurgroep

Medisch Maatschappelijk Werk West-Vlaanderen

Chris Van Speybroeck

Voorzitter

Voor BSWZ vzw
Sabine Maene                 

Voorzitter                                                                                        

Opleiding eigenschappen

Startdatum 19-10-2021 13:00
Einddatum 19-10-2021 16:30
Registratie Startdatum 10-09-2021
Max. deelnemers 50
Ingeschreven 25
Aantal plaatsen 25
Sluitingsdatum 08-10-2021
Prijs per persoon Gratis

Helaas volzet

HET SOCIAAL WERK HEEFT AANDACHT VOOR DE KWETSBARE GROEPEN VOOR WIE DE VERMAATSCHAPPELIJKING VAN DE ZORG EERDER EEN MOEILIJKHEID DAN EEN OPPORTUNITEIT IS.

STERK SOCIAAL WERK BIEDT WARME, LAAGDREMPELIGE EN EFFICIËNTE ZORG.