.

Crisisopvang en sociaal werk in het ziekenhuis

Beste collega,

Graag nodigen wij jou uit voor het tweede provinciale vorming Antwerpen van de beroepsvereniging sociaal werkers in ziekenhuizen op dinsdag 9/11/21 met het thema ‘crisisopvang en sociaal werk in het ziekenhuis’.

Deze vorming wil voor de sociaal werkers die crisisopvang voorzien binnen hun ziekenhuis, een handvat bieden. Dit gaande van crisisopvang op zowel spoed- en intensieve afdelingen alsook acute, psychiatrische en revalidatiediensten. Er zijn geen pasklare antwoorden bij de aanpak van een crisisopvang. We richten ons daarom niet op de methodiek van crisisinterventies. Sophie Huybrechts, klinisch neuropsycholoog bij RevArte, zal stil staan bij volgende vragen: Hoe ga je om met de oproep voor crisisopvang? Wat brengt de oproep bij jezelf teweeg? Hoe kan je als sociaal werker een patiënt en/of zijn netwerk ondersteunen in een crisissituatie? Hoe ga je om met de intense emoties? Hoe kan je jezelf als hulpverlener reguleren? Wat na de crisisopvang? Hoe verwerk je de gebeurtenissen van de opvang?

De vorming is gericht tot sociaal werkers werkzaam op de dienst sociaal werk van een algemeen, universitair, psychiatrisch of revalidatieziekenhuis in de provincie Antwerpen.

Vanwege de COVID19 maatregelen is het aantal deelnemers beperkt tot 50 personen.

Wij kijken alvast uit naar jouw inschrijving!

Vriendelijke groeten,

Voor BSWZ vzw
Sabine Maene
Voorzitter

Opleiding eigenschappen

Startdatum 09-11-2021 13:15
Einddatum 09-11-2021 16:30
Max. deelnemers 50
Ingeschreven 42
Aantal plaatsen 8
Prijs per persoon Gratis

Helaas volzet

HET SOCIAAL WERK HEEFT AANDACHT VOOR DE KWETSBARE GROEPEN VOOR WIE DE VERMAATSCHAPPELIJKING VAN DE ZORG EERDER EEN MOEILIJKHEID DAN EEN OPPORTUNITEIT IS.

STERK SOCIAAL WERK BIEDT WARME, LAAGDREMPELIGE EN EFFICIËNTE ZORG.