alertpijlpijlcurvecurve-invertedGroupfacebookgoogle-plusinstagrampijlslotjeGroup 5Group 2 Copy 3Path 9twitterPage 1youtube

Vorming en opleiding

Hier vind je informatie over scholen die de opleidingen sociaal werken en/of sociaal verpleegkundige organiseren. Daaronder vind je een overzicht van de eigen opleidingen, nascholingen en studiedagen

Alle opleidingen tot sociaal werker of sociaal verpleegkundige

Een overzicht van de verschillende onderwijsinstellingen die een opleiding tot sociaal werker of sociaal verpleegkundige aanbieden.

Lees meer
Bpsw
24.09.19

Nederlands congres gezondheidszorg maatschappelijk werk /sociaal werk op 24 september 2019

De collega's sociaal werk uit Nederland houden op 24 september 2019 een congres in Utrecht.

Een snel veranderende maatschappij en gezondheidszorg….. Wat vraagt dat van onze profilering als gezondheidszorg maatschappelijk/ sociaal werkers in de gezondheidszorg? Wil jij weten hoe je je (verder) profileert en wil je afrekenen met het idee dat dit niets voor jou is, dan ontmoeten wij jou graag op deze dag!

Lees meer
Positieve Gezondheid Cm
09.10.19

Positieve gezondheid, veerkracht en de kracht van de omgeving.

Lees meer
Congres Pall Zorg 2019
15.10.19

16de Vlaams Congres Palliatieve Zorg - 15 oktober 2019

Op dinsdag 15 oktober 2019 vindt het 16de Vlaams Congres Palliatieve Zorg plaats in het Kursaal in Oostende. Dit congres heeft als doel om iedereen die palliatieve zorg een warm hart toedraagt samen te brengen en in te lichten over nieuwe inzichten en praktijken met betrekking tot palliatieve zorg. Dit jaar staat het congres in het teken van gevoelens in de laatste levensfase en draagt het de titel: 'Boven water'. Zes experts werpen hun licht op het thema en vertellen over hun ervaring met geluk, angst, durf, verwachting, autonomie en toewijding in de laatste levensfase en leren hoe zorgverleners met deze gevoelens kunnen omgaan. 

Lees meer
Ch Kotk Rgb 1
08.11.19

CHi -opleiding: Communiceren in oncologie voor sociaal werkers (5-daagse)

In samenwerking met hogeschool PXL (Hasselt) stelt het CHi de nieuwe communicatieopleiding voor sociaal werkers voor.

De opleiding communicatie in de oncologie voor sociaal werkers is bedoeld voor sociaal werkers werkzaam in een ziekenhuis die zich willen verdiepen in onco-gerelateerde thema’s.

Deze module wil de communicatieve vaardigheden van sociaal werkers bevorderen om het hoofd te bieden aan vaak complexe situaties in een oncologische setting.

De communicatietraining wordt gratis aangeboden door het Kankerplan.

Lees meer

Afgelopen opleidingen

April 2019

30.04.19

Opleidingen Cédric Hèle-instituut

Beste zorgverlener,

 

Graag stellen we u een aantal opleidingen voor die gepland staan in het voorjaar 2019 en waarvoor nog plaatsen beschikbaar zijn.

 

Meer informatie of inschrijven kan door het aanklikken van de titel of via www.chicom.be/evenementen<http://www.chicom.be/evenementen>:

 

 

  *   22/01/2019: 'Zorg op maat voor AYA's (adolescents and young adults), een introductie'<https://www.chicom.be/evenementen/chi-opleiding-zorg-op-maat-voor-ayas-een-introductie> - Antwerpen

  *   24/01/2019: 5-daagse 'Communiceren in oncologie' <https://www.chicom.be/evenementen/chi-opleiding-communiceren-oncologie-antwerpen-5-daagse-1> - Antwerpen (deze opleiding is gratis ikv het Kankerplan)

  *   31/01/2019: 5-daagse 'Communiceren in oncologie'<https://www.chicom.be/evenementen/chi-opleiding-communiceren-oncologie-hasselt-5-daagse-2> - Hasselt (deze opleiding is gratis ikv het Kankerplan)

  *   5/02/2019: 5-daagse 'Afstand en nabijheid in communicatie in oncologie'<https://www.chicom.be/evenementen/chi-opleiding-afstand-en-nabijheid-communicatie-oncologie-5-daagse-0> - Mechelen (deze opleiding is gratis ikv het Kankerplan)

  *   22/03/2019: 'Omgaan met kankerpatiënten met een persoonlijkheidsprobleem'<https://www.chicom.be/evenementen/chi-opleiding-omgaan-met-kankerpati%C3%ABnten-met-een-persoonlijkheidsprobleem> - Antwerpen

 

Contacteer ons gerust voor meer informatie!

 

Met vriendelijke groeten

 

 

Véronique Gerits

0473 81 29 76

Niet bereikbaar op woensdag

Lees meer