alertpijlpijlcurvecurve-invertedGroupfacebookgoogle-plusinstagrampijlslotjeGroup 5Group 2 Copy 3Path 9twitterPage 1youtube

Artikels

Gswzfod
02.10.17

Gids sociaal werk in ziekenhuizen FOD

Met deze gids willen we de ziekenhuizen een instrument aanreiken om de inhoud van het sociaal werk in hun instelling te helpen verduidelijken en zichtbaarder te maken.

Gids Sociaal Werk in Ziekenhuizen FOD
Zorgwijzer1
02.10.17

Sociaal werkers in ziekenhuizen ijveren voor meer erkenning

De sociaal werkers in de ziekenhuizen willen meer erkenning. Zij spelen immers een centrale rol in de ‘geïntegreerde en continue zorg’ van de toekomst. Van de overheid vragen zij een helder omschreven opdracht, duidelijke normen en een gepaste financiering. Sabine Maene van AZ Sint-jan Brugge geeft tekst en uitleg.

Zorgwijzer 51
Beleidsaanbevelingen
10.09.17

Beleidsaanbevelingen sociaal werk in ziekenhuizen

Het ziekenhuis neemt vandaag een heel andere plaats in binnen de gezondheidszorg dan enkele decennia geleden.  Een gezondheidszorg waar niet langer de hospitalisatie de norm is, maar waar men steeds meer evolueert naar een systeem waarbij de cliënt  in de mate van het mogelijke behandeld wordt in zijn natuurlijke omgeving .  En het is algemeen aanvaard dat ook sociale factoren  en gezondheid  elkaar beïnvloeden.

De Beleidsaanbevelingen
Gezien
26.07.17

Sociaal werkers in de ziekenhuizen verenigen zich

Er is in Vlaanderen nog geen beroepsvereniging van sociaal werkers. Of toch. In 2010 stampten een aantal vrijwilligers de Beroepsvereniging Sociaal Werkers Ziekenhuizen uit de grond. Zes jaar later zijn meer dan de helft van de sociaal werkers die actief zijn in een ziekenhuis lid. Wat doen die sociaal werkers? En waarom verenigen ze zich? Spilfiguren Sabine Maene en Dirk Aerts beantwoorden onze vragen.

zie website sociaal.net