alertpijlpijlcurvecurve-invertedGroupfacebookgoogle-plusinstagrampijlslotjeGroup 5Group 2 Copy 3Path 9twitterPage 1youtube
Logo Chi
16.04.18

Opleiding Communicatie in Oncologie – Gent (5-daagse) gefinancierd door het Kankerplan

Het Cédric Hèle instituut (kortweg CHi) is een kennis- en vormingsinstituut voor psychosociale oncologie in Vlaanderen. Het CHi wordt sinds 2010 aangesteld door het Kankerplan om jaarlijks te voorzien in een 5-daagse opleiding communicatie voor 150 onco-professionelen (voor artsen, verpleegkundigen, sociaal werkers en andere paramedici).

Lees meer
Logo Vzw Bswz
17.01.18

Nieuwe Website Beroepsvereniging Sociaal Werkers Ziekenhuizen

Beste collega's

Met gepaste trots gooien we de vernieuwde website in de ether. Het heeft enige moeite gekost en vele uren belangeloze inzet van enkele bestuursleden, maar we mogen zeggen dat deze website die we lieten ontwikkelen met de financiële steun van de FOD Volksgezondheid, Leefmilieu en Veiligheid van de voedselketen, niet langer mocht uitblijven voor een beroepsvereniging als de onze.  

Het is vandaag immers een noodzaak om snel zoveel mogelijk mensen te kunnen bereiken. Een website is dan het uitgelezen middel.

Lees meer
Sociaal Werk Conferentiebanner Swc Met Locatie Ruim
17.01.18

Sociaal Werk Conferentie 2018

De sociaalwerkconferentie is een initiatief van het Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, het Steunpunt WVG, de drie Vlaamse Masteropleidingen Sociaal Werk en de Vlaamse Opleidingen Sociaal Werk.

BSWZ steunt dit initiatief en juicht gezamenlijke actie toe voor een sterk sociaal werk in Vlaanderen.


Lees meer
Bloem Kb78 Ctchu Q5 Wg Aa2 Aif
01.08.17

standpunt BSWZ rond hervorming van de wet betreffende de gezondheidszorgberoepen.

Sociaal werker in het ziekenhuis ook na de hervorming van Maggie De Block uitgesloten van erkenning als gezondheidszorgberoep.

Lees meer