.

We hebben een nieuwe coördinator. Welkom aan Tina!

Tina Visser start als nieuwe coördinator van onze beroepsvereniging. Tina is sinds enkele jaren actief als sociaal werker in UZ Leuven (revalidatie NAH) en heeft daarvoor meer dan 10 jaar gewerkt voor het brandwondencentrum van ZNA, Stuyvenberg – o.a. ook als coördinator. Vanaf nu zal Tina haar job als sociaal werker dus combineren met het coördineren van onze opleidingen, studiedagen, .. Wij wensen haar veel succes en werkvreugde!

 

foto bswz Tina

"Zonder sociaal werkers zouden er veel mensen verloren lopen in de samenleving"

Naar aanleiding van werelddag sociaal werk op 15 maart organiseert Sterk Sociaal Werk activiteiten over heel Vlaanderen én lanceert ze een campagne met straffe verhalen van sterke sociale professionals. Zo ook van Annelies Henderick, verbonden aan UZ Gent 

Om naar uit te kijken: world social work day op 15 maart!

Op 15 maart is het World Social Work Day! Je mag je verwachten aan allerlei activiteiten in jouw regio in teken van World Social Work Day. De verschillende regionale platformen van Sterk Sociaal Werk zetten op die dag het sociaal werk in de kijker.  Voor meer info, volg #sterksociaalwerk op de sociale media.

 

Sterk sociaal werk in het ziekenhuis: 'Erken ons als gezondheidszorgberoep'

Sociaal werkers in een ziekenhuis begeleiden patiënten voor, tijdens en na hun opname. Helaas hebben ze niet in alle ziekenhuizen al een duidelijke plek verworven. Volgens Sofie Goderis en Fleur Bartsoen, allebei verantwoordelijk voor een sociale dienst, komt dit door het gebrek aan formele erkenning en financiering.  Lees hier het hele artikel.

 

Sociaal werk in het ziekenhuis

In sociaal.net verscheen op 28 september een artikel over sociaal werk in het ziekenhuis? 
Wie zijn ze? Wat doen ze? De collega Nancy Snauwaert uit het AZ Sint-Lucas in Brugge verwoordt op een zeer realistische manier waarvoor het sociaal werk in een ziekenhuis staat. Veel sociaal werkers zullen zich hierin ongetwijfeld herkennen.