Links

Canon Sociaal Werk

canon sociaal werk.jpgHet doel van de Canon Sociaal Werk is studenten, professionals en beleidsmakers inzicht te geven in de geschiedenis van het sociaal werk, waarbij sociaal werk breed wordt opgevat. Het motto is dat kennis nemen van het verleden een investering is in de kwaliteit van het professionele handelen in het heden. De canon wil een laboratorium zijn waarin de lessen van een rijke geschiedenis naar de dagelijkse praktijk kunnen worden vertaald. Om die reden is de canon ook nooit af. De canon is immers een educatief bouwwerk waaraan voortdurend nieuwe trappen, gangen, vleugels (deelcanons) en etages (boekencanons) kunnen worden toegevoegd.

IFSW

ifsw.jpgThe International Federation of Social Workers(IFSW) is a global organisation striving for social justice, human rights and social development through the promotion of social work, best practice models and the facilitation of international cooperation.

NVMW

nvmw.jpgNederlandse Vereniging van Maatschappelijk Werkers. De NVMW is het platform en het netwerk van ruim 4000 maatschappelijk werkers en andere aangesloten social professionals. Als representatieve beroepsvereniging die zichtbaar is in de maatschappij vertolkt de NVMW het geluid van deze groep. Bovendien borgt de NVMW de kwaliteit van het beroep en maakt kennisoverdracht mogelijk.

The new social worker

nsw.jpgTHE NEW SOCIAL WORKER®, the social work careers magazine, has been published since 1994. Each issue provides practical articles on social work students, social work ethics, field placement, practice issues, practice specialties, technology in social work, book reviews, and more. The quarterly magazine for social work students, recent graduates, and others interested in the social work profession, was founded by Linda May Grobman, MSW, ACSW, LSW.