BOEKVOORSTELLING. Ethische knopen. Leidraad voor doordacht sociaal werk.

We presenteren u graag de nieuwe, volledig herwerkte editie van het boek 'Ethische knopen. Leidraad voor doordacht sociaal werk'. 

Auteurs Kris Stas, Agnes Verbruggen en Hilde Vlaeminck laten tijdens deze boekvoorstelling twee ervaren praktijkwerkers aan het woord over de ethische knopen in hun sociaal werk.

Ze leggen daarbij drie accenten.

Hoe ondersteun je medewerkers als ze met knopen 'op leven en dood' te maken krijgen? Kirsten Pauwels weet als directeur van het Centrum ter preventie van zelfdoding waarover ze spreekt. Hoe maak je in zulke situaties doordachte, onderbouwde keuzes?

Ook Tamara Laevaert, stafmedewerkster bij Samenlevingsopbouw Antwerpen, wijst op het belang van doordachte beslissingen. Want in de praktijk wordt wel eens onderschat hoe belangrijk het is om ethische knopen regelmatig op tafel te leggen. 

Tot slot komt ook de kijk van studenten sociaal werk aan bod. Zij kijken vaak op van de uiteenlopende reacties die mogelijk zijn bij ethische knopen. Het belang van dialoog en gesprek komt daarbij sterk tot uiting.

Het publiek krijgt tot slot de mogelijkheid om vragen te stellen.